A Caliph of Allah. An Ummah of Rasulullah. A Zaujah of a great Imam. And a great Mom to be insyaAllah. :)

"Salam sayang buat semua. Jika ada yang kurang, moga ada yang sudi tambahkan. Jika ada yang salah, moga ada yang sudi perbetulkan. Jika ada komen yang membina, dipersilakan memberi pandangan, kerana niatku hanyalah untuk berdakwah. Moga pahala ini yang akan menemaniku di SyurgaNya, tempat terindah dan kekal di alam sana. Adakah semua kisah yang ditulis ini berkaitan dengan diri saya? Ya atau tidak, biarlah Allah sahaja yang mengetahuinya, kerana saya bimbang timbulnya penyakit hati seperti 'riak' dan 'cemburu' dalam diri saya dan pembaca. Saya tidak akan membenarkan atau menafikannya. Terpulang kepada pembaca untuk menilai. Apa yang penting, kutiplah sebanyak mana mutiara hikmah yang terdapat di dalamnya. Saya nukilkan blog ini untuk semua. Wahai para daie dan daie'ah, dengan lafaz Bismillah, selamat membaca." :)

Monday, 12 November 2012

Nilai sebuah persahabatan..Jika 'persahabatan' itu boleh dibeli dengan wang dan ringgit,nyatakan kepadaku berapakah harganya?berapakah nilainya?ingin ku beli dan bayar sebagai tanda menghargai sebuah persahabatan..tapi tidak mungkin..kerana nilainya terlalu tinggi..setinggi awan di langit jika engkau mengetahuinya..

Mungkin kita jauh dimata tapi dihati tidak pernah lupa..kerana sahabat yang baik itu sentiasa mendoakan kesejahteraan sahabatnya..


Jika tidak mampu berjumpa di dunia,moga Allah izinkan kita berjumpa di syurgaNya.. :)
 Nilai sebuah persahabatan..


No comments:

Post a Comment