A Caliph of Allah. An Ummah of Rasulullah. A Zaujah of a great Imam. And a great Mom to be insyaAllah. :)

"Salam sayang buat semua. Jika ada yang kurang, moga ada yang sudi tambahkan. Jika ada yang salah, moga ada yang sudi perbetulkan. Jika ada komen yang membina, dipersilakan memberi pandangan, kerana niatku hanyalah untuk berdakwah. Moga pahala ini yang akan menemaniku di SyurgaNya, tempat terindah dan kekal di alam sana. Adakah semua kisah yang ditulis ini berkaitan dengan diri saya? Ya atau tidak, biarlah Allah sahaja yang mengetahuinya, kerana saya bimbang timbulnya penyakit hati seperti 'riak' dan 'cemburu' dalam diri saya dan pembaca. Saya tidak akan membenarkan atau menafikannya. Terpulang kepada pembaca untuk menilai. Apa yang penting, kutiplah sebanyak mana mutiara hikmah yang terdapat di dalamnya. Saya nukilkan blog ini untuk semua. Wahai para daie dan daie'ah, dengan lafaz Bismillah, selamat membaca." :)

Tuesday, 4 December 2012

Hanya untuk Dia =)


Apa pun urusan kita,

Ikatlah ia dengan Allah. Apabila diikat dengan makhluk, jika makhluk itu runtuh, habislah kita, turut runtuh sepertinya.

Sentiasalah berpesan-pesan pada kebenaran dan berpesan-pesan dengan kesabaran.

Rendahkanlah diri sama ada dalam posisi orang yang menasihati ataupun dinasihati.

Orang menasihati perlu fikir banyak kali akan cara yang paling hikmah dan orang yang dinasihati perlu cepat menerima jika sesuatu itu merupakan suatu kebenaran dari Allah. :)

                                  

No comments:

Post a Comment