A Caliph of Allah. An Ummah of Rasulullah. A Zaujah of a great Imam. And a great Mom to be insyaAllah. :)

"Salam sayang buat semua. Jika ada yang kurang, moga ada yang sudi tambahkan. Jika ada yang salah, moga ada yang sudi perbetulkan. Jika ada komen yang membina, dipersilakan memberi pandangan, kerana niatku hanyalah untuk berdakwah. Moga pahala ini yang akan menemaniku di SyurgaNya, tempat terindah dan kekal di alam sana. Adakah semua kisah yang ditulis ini berkaitan dengan diri saya? Ya atau tidak, biarlah Allah sahaja yang mengetahuinya, kerana saya bimbang timbulnya penyakit hati seperti 'riak' dan 'cemburu' dalam diri saya dan pembaca. Saya tidak akan membenarkan atau menafikannya. Terpulang kepada pembaca untuk menilai. Apa yang penting, kutiplah sebanyak mana mutiara hikmah yang terdapat di dalamnya. Saya nukilkan blog ini untuk semua. Wahai para daie dan daie'ah, dengan lafaz Bismillah, selamat membaca." :)

Tuesday, 18 December 2012

Lakukan yang Terbaik =)
Kita perlu belajar BERPUAS HATI dengan orang lain supaya orang lain juga mampu belajar berpuas hati dengan kita.


Kita perlu belajar BERSANGKA BAIK dengan orang lain supaya orang lain juga mampu bersangka baik dengan kita.


Kita perlu belajar BERTINGKAH LAKU BAIK dengan orang lain supaya orang lain juga mampu bertingkah laku baik dengan kita.


Kerana janji ALLAH, setiap perbuatan kita itu pasti ada balasannya. Jika kita inginkan yang terbaik dari orang lain, kitalah yang harus memulakannya dulu. Gembirakan orang disekeliling supaya orang lain juga pasti akan gembirakan kita.


Jadi jom, lakukan yang terbaik! =)


2 comments: